JO DE GRAN VULL SER NENA

10 de setembre del 2015

De la Història de Catalunya

Quan era més petita em costava força entendre per què els catalans i catalanes celebràvem l'11 de setembre. No ho tenia gens clar. Amb el temps i l'edat vas entenent moltes coses i et vas forjant un sentiment que ja no marxarà mai.
Ara tenim contes que ho expliquen! L'editorial La Galera té una àmplia selecció de llibrets curts genials per introduir als més petits una mica de la Història de Catalunya. Són llibres de tapa tova, d'unes 40 pàgines, amb il·lustracions a tot color. El millor? A un preu súper assequible entre 5 i 7 euros!

Us en faig cinc cèntims:
La meva primera història de Catalunya: un passeig per Catalunya adaptat als més petits amb textos de Toni Soler i il·lustracions de Roser Calafell. Un bon llibre de "fons d'armari", que li diria jo. Vull dir, d'aquells que sempre està bé tenir i sempre fan falta.

L'Onze de setembre: La petita Sara perd el seu gosset, en Pelut, el dia de la Diada i a poc a poc, (en lletra lligada i en vers) aniran trepitjant tots els escenaris d'aquest dia de celebració. Text d'Anna Canyelles i il·lustracions de Roser Calafell.

Els segadors: D'on ve el nostre himne? Qui van ser els segadors? En aquest llibret ens ho explica l'autora Cristina Sans i ens il·lustra, també, Roser Calafell. ATENCIÓ: inclou la lletra sencera de l'himne! No estaria malament que els adults també en féssim un repàs, que la segona part sempre afluixa! ;)

L'editorial Barcanova també té una gran selecció temàtica i entre els seus títols es troba L'auca de la Diada. Una eina perfecta per a primers lectors, ja que el text és molt curt i està escrit en lletra lligada i lletra de pal. Amb il·lustracions de Montse Español.

Si feu una passejada per les llibreries, trobareu segur una secció de Barcelona, Catalunya i festivitats diverses per a infants. Després de l'11 de setembre s'acosta la Mercè i hi ha un fotimer de llibres sobre la Festa Major!
Només queda dir Feliç Diada catalans i catalanes, petits i grans que passeu un gran dia recordant el que vam ser i el que som.


SI NO PLOU: Recordeu que aquest és l'últim cap de setmana de La Setmana del Llibre en Català. Una fira que vol promoure la llengua a través de la literatura d'aquí. Hi ha moltes activitats infantils entorn dels llibres! Feu-hi cap!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada