JO DE GRAN VULL SER NENA

30 de novembre del 2015

De... i si fiquem el cassó dins la motxilla?

El cassó d'en Gerard Editorial Joventut

Al llarg de la vida tots duem una motxilla penjada a l'esquena. Hi ha qui l'omple d'emocions, hi ha qui l'omple d'objectes, hi ha qui la canvia constantment per altres motxilles, qui la porta mig buida i qui la duu mig plena.
El cassó d'en Gerard Editorial JoventutInclús hi ha qui se la deixa sovint a casa i qui no se la treu mai mai mai. Generalment som nosaltres mateixos que triem què portem a la motxilla, a vegades ens costa més d'arrossegar-la i a vegades se'ns fa més lleugera. Però hi ha vegades que no es pot triar.
I si en comptes d'una motxilla, portéssim un cassó? Aquest és el cas del protagonista d'aquesta història, en Gerard, que no només porta un cassó en comptes d'una motxilla, sinó que a més no se'n pot desfer mai.

El cassó d'en Gerard Editorial JoventutUn cassó es pot fer servir per a moltíssimes coses: per seure-hi quan estàs cansat, per pujar-hi a sobre i veure-hi més bé, per cuinar, també, o per donar-li llet al teu gatet. Però no poder desprendre-se'n quan no el necessites, et complica força la vida. L'has d'arrossegar a tot arreu i el soroll molesta als altres que s'allunyen, pesa i es fa feixuc, i per tant, no vas al mateix ritme que la resta i et fa arribar l'últim en moltes ocasions. Per això en Gerard, que és molt carinyós i tot un artista, s'enfada molt quan el cassó li fa tant la guitza i se'l fica al cap per no veure-hi res. Però i si en Gerard fica el cassó dins d'una motxilla? Potser serà més fàcil de portar, oi?

De cassons n'hi ha de moltes mides i, com en Gerard, força gent que els arrossega. El cassó del Gerard (també en castellà) de l'autora i il·lustradora francesa Isabelle Carrier, ens explica d'una manera senzilla i sense entrar en sentimentalismes, tant les qualitats com els obstacles que ha de superar un nen una mica diferent dels altres.
Un conte commovedor amb il·lustracions conceptuals i molt divertides i recomanat per la FEAPS. Un molt bon recurs pels adults per explicar als petits alguns temes difícils d'entendre.
El cassó d'en Gerard Editorial Joventut
Editat en català i castellà per Editorial Joventut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada