JO DE GRAN VULL SER NENA

22 d’octubre del 2016

D'un dia a l'òpera

Representació al Teatro Regio Torino
Fíííígaro, Fígaro, Fígarooooo! Qui no ha escoltat (potser cantat en un dia de felicitat) la tonada més famosa de l’òpera Il barbiere de Siviglia?

El nostre protagonista és un barber sevillà, el més famós dels voltants del Guadalquivir. Enginyós i astut com una guineu, en Fígaro té el comès d’ajudar el comte d’Almaviva a aconseguir la dona dels seus somnis, la dolça Rosina, que viu tutelada pel tirà Dr. Bartolo, el qual, a la vegada, viu desconsolat i secretament enamorat d’ella, amb qui es vol casar ben aviat perquè té la sospita que el comte corre per la contrada per declarar-se-li. Un ball de cartes cap aquí i cap allà, disfresses, converses i sobretot amor són la base d’aquesta meravellosa i divertida òpera de Rossini. Tot un culebrot! (En el bon sentit de la paraula!)


Amb més de quaranta òperes a l’esquena, aquest compositor italià, es va especialitzar en les anomenades òperes bufes (les comèdies). L’editorial Hipòtesi va publicar aquesta adaptació de Joan de Déu Prats amb les còmiques il·lustracions de Miguel Gallardo i, per si no n'hi hagués prou, inclou un CD amb les àries més famoses de l’òpera que es poden anar escoltant a mesura que vas llegint! Com us quedeu? Exacte, una delícia!

L'Editorial Hipòtesi ha publicat diverses Òperes en aquest format dins la seva col·lecció Opera Prima! Feu-hi un cop d'ull!

La dona è mobile, qual piuma al ventoooo....aix, crec que aquesta àrea és d'una altra òpera...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada